perjantai 20. elokuuta 2010

Hevoseton on huoleton...

...Mutta ei saa välttämättä niitä kaikkia hienoja kokemuksia mitä omistajuus tuo tullessaan!:)

Viime kirjoituksesta on taas pitkä aika...

Barbulla siis parani se etujalan lihas. Kerkesimpä jopa yhdelle valmennustunnille, kun sitten viime maanantaina huomasin Barbulla takajalassa vasemmassa(takaapäin katsottuna) taas kauheea turvotusta! Se on sama jalka, mikä oli turvonnut viimeksi, kun siinä oli ollut haava.. Mutta mitään haava siinä nyt ei ole ollut, ei arista ja eikä onnu sitä jalkaa. Eilen kutsuin eläinlääkärin kuitenkin katsomaan, kun ei ollut laskenut yhtään. Hän katsoi sen ja totesi, että imppari se on, ja haava on voinut olla vaikka ihan pikkuinen. Antoi sulfaa paripussia. Jota täytyy nyt antaa pari kertaa päivässä 1½dl. Lisäksi liikuttaa (mutta ei tietenkään kauhean rankasti) ja letkuttaa jalkaa.

Onneksi sulfalla ei ole varoaikaa, joten jos jalka kunnossa muuten 29.8 olisi ensimmäiset aluekisat!:) luokkana He B:1

Satulansovittajakin kävi eilen. Satulahan oli toppauksessa ja levennyksessä. Kuitenkaan satula ei sopinut täydellisesti, niin hän sovitti pari satulaa mitä hän toi mukanaan. Yksi musta Kieffer(saman merkkinen kun vanha satulamme) oli paremman näköinen ja sopi paremmin Barbulle. Joten otamme varmasti sen. Sain kuitenkin molemmat vähäksi aikaa kokeiluun...

Satulasovittaja sanoi myös, että voi olla, että kummankin satulan kanssa käy niin, että muutamien kuukausien jälkeen se on jälleen epäsopiva. Sillä lihaksella on nyt tilaa kasvaa. Musta olisi kuitenkin meille edullisempi ja Barbulle sopivampi:)

Kokeilin sitä mustaa ratsastaessa. Oli vähän outoa ratsastaa pitkästä aikaa satulan kanssa Barbulla. Ainakin pariviikkoa olen nyt tässä mennyt satulatta. Barbu oli jotenkin tosi innokas liikkumaan eteenpäin. Ihan kuin se olisi sanonut, että "Jes, mä pystyn liikkumaan!". Kun ei satula enää paina lapoja =)


Olen ratsastanut muutamia kertoja yhdellä Suokkitammalla, jolla ajattelin mennä 28.8 seurakoulukisoihin omistajan ehdotuksesta. Luokkana olisi nuorten hevosten luokka He B:3. Tamma on siis vasta 4-vuotias.
Lisäksi olen ratsastellut paria shettistä. Ne toimii lasten ratsuna, niin niillekkin tekee hyvää välillä päästä tekemään jotain "haastavampaa":D ja myös olen mennyt yhdellä toisella tammalla, jonka piti varsoa. Varsa ei kuitenkaan syntynyt (joku monimutkainen juttu, en osaa selittää). Tämä heppa onkin aika vauhdikas tapaus. ='D Mutta hyvin osaava.

2 kommenttia: