perjantai 24. kesäkuuta 2011

Harjoituksia osa 1 ja HYVÄÄ JUHANNUSTA!


 Koska olen tylsä, en ole missään juhannuksena (tosin olen kuluvan viikonaikana ratsastanut niin paljon, että ehkä parempikin olla välillä kotona), niin kirjoitan teille:
ERIKOISPOSTAUKSEN tai ainakin jonkilaisen sellaisen.

Kerron näissä harjoituspostauksissa erilaisista harjoituksista mitä minä teen ratsastessa monesti ja/tai mitkä koen hyviksi. Näitä harjoituksia voit myös kokeilla, jos koet ne hyviksi.
Havainnollistus kuvat ovat KAUHEITA (en osaa käyttää paintia.....), mutta yrittäkää kestää.  Luulen, että olette kyllä tarpeeksi fiksuja ymmärtämään nämä harjoitukset ilman kuviakin. Halusin vain, että ne "värittäisi" tekstiä, eikä näyttäisi niin tylsältä.

Pohkeenväistö

Ennen en pitänyt pohkeenväistöstä, mutta nyt olen huomannut kuinka hyvin sillä voi saada hevosen kuulolle, joten se on todella hyvä liike.


Suoristus-pohkeenväistö-suoristus:

Pohkeenväistön ei tarvitse olla noin jyrkkä :D.
Käännytään keskihalkaisijalle. Ratsastetaan hevonen ensin suoraksi, jonka jälkeen aloitetaan pohkeenväistö. Pohkeenväistöä tehdään PARI-KOLME ASKELTA ja sen jälkeen suoristus.  Pari askelta suoraan tai niin kauan, että hevonen on rungostaan suora. Pyydä kaveria tai katso peilistä, että hevonen kulkee suorana ja pohkeenväistö menisi oikein, eikä esim takaosa johtaisi!

Omasta mielestäni tämä harjoitus herättää hevosen hyvin avuille ja itse joutuu myös olla tarkkana askelista ja siitä, että hevonen menee tahdikkaasti myös eteenpäin, eikä jää paikoilleen siirtelemään jalkoja! Pohkeenväistön lopettaminen ja siitä suoristaminen voi olla välillä hankalaa. Sen takia haluan sitä harjoitella.  Jos menisi pelkästään normaalisti koko matkan pohkeenväistöä pitkälle uralle saakka tms. niin ei itse välttämättä ehdi/huomaa lopettaa pohkeenväistöä, koska hevonen tekee sen automaattisesti seinän tullessa vastaan.



Pohkeenväistö+ volttit:

Käännytään keskihalkaisijalle. Suoristus ja volttikahdeksikko, jonka jälkeen pohkeenväistö kohti pitkää sivua. Ennen uraa suoristus ja voltti sisälle (voi tehdä tähänkin volttikahdeksikon). Pohkeenväistön jälkeen voi myös nostaa laukan ja tehdä voltin laukassa.


Tässä harjotuksessa tulee hyvin taivutukset läpi, mutta myös se edellisen harjoituksen suoristus. Ja lisäksi tietenkin se tärkeä liike, pohkeenväistö.




Seuraavat harjoitukset tulee lähipäivinä. Aika normaaleja ja helppoja ovat nämä, mutta hyödyllisiä, ainakin minun mielestäni. Tietenkin tason mukaan näitä voi helpottaa tai vaikeuttaa :)

KERTOKAA, jos ette enään ikinä halua, että teen näitä ja jos nämä ovat tyhmiä tai eivät toimi tjn.!!! =D


Olen siis ratsastellu tällä viikolla sekä jo Barbulla (ravia ja käyntiä) ja Tessalla sekä Bubulla. Lisäksi ollut muita hevosia tallilla, jotka ovat silloin tällöin tarvinneet liikutusta. Olen alkanut ratsastaa myös tallinomistajan 4-vuotiasta nuorta. Tietenkin tämän aikuisen opastuksella. Tämä nuori eli nimeltään Soma on vähän kehityksessä jäljessä. Sillä on kuitenkin hienot liikkeet! Hieno kouluhevonen tulossa.
 Tessalla olin Tiistaina Sarin tunnilla. Tehtiin temponvaihteluita ja siirtymisiä sekä hieman laukanvaihtoja. Harjoiteltiin tietenkin myös Tessan saamista rennoksi sekä tasaiseksi. Tessa heitteli alkuun harj. ravissa aika paljon päätä, mutta se loppui, kun oli saanut avut paremmin läpi ja itse muistin tehdä nopeita pidätteitä. Tessalla on hyvä harjoitella noita vaihtoja, sillä ne ovat sen kanssa todella helppoja. Tosin ne ovat vähän tuollaisia estehevosen vaihtoja, mutta ajan kanssa varmaan niistä saadaan vielä nätimmät.

Eilen esimerkiksi ratsastin neljä hevosta ja tänään kolme. Hah, ratsastan enemmän, kun oma hevonen on saikulla :D Jos ajatellaan positiivisesti Barbun saikun takia olen saanut tilaisuuden ratsastaa monilla erilaisilla hevosilla. Se on hyvä juttu!

4 kommenttia:

  1. Tänne blogiin tarvittais "TYKKÄÄN"-nappula! Ei mut oikeesti kiva idea toi, että kerrot mitä sä siellä selässä aina oikein teet. Tälläin me vähän tumpelommatkin voidaan kokeilla näitä, ja kattoo tapahtuuko hepassa jotain muutoksia ym. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Tosiian olen yrittänyt saada niitä nappuloita tänne, mutta ei onnistu!:/

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus!
    Huomasitko, että kuvat on aika isoja? Ajattelin jos et esikatsellut ennen julkistamista... Mutta jos tarkoituksella niin eipä tuo haittaa :D

    VastaaPoista
  4. OHO!:D Lisäsin kännykällä noi, eikä ne näkyny kännykässä ollenkaan, niin ajattelin, ettei kännykällä lisääminen edes onnistu :D. Hupsista. Korjaan :D

    VastaaPoista