lauantai 10. joulukuuta 2011

Rest in peace Barbara II

Tämä varmasti tulee ihan puun takaa teille lukijoille. Se tuli myös minulle.


Torstaina aamulla tallinomistaja soitti, että Barbulla on ähky sekä silmä ihan turvonnut ja punainen. Barbulla oli kuulemma ollut kylki ihan turvonnut. Se oli syönyt heinät, mutta kauroja (mitkä tietenkin jaetaan myöhemmin kuin heinät) ei ollut syönyt. Silmä oli kai tullut siitä kun piehtaroinut ja lyönyt päätään. Tallinomistaja lähti sitten viemään klinikalle, joka onneksi sijaitsee lähellä!

Olisin lähtenyt suoraa päätä tallille, mutta eihän minusta sielä olisi ollut mitään apua, kun on tämä jalka paketissa!
Barbu oli kuulemma ollut jo parempi, kun tallinomistaja sen sinne jätti. Kävin katsomassa Barbua illemmalla ja Barbu oli taas huonommassa kunnossa. Pyöri karsinassa ja kun eläinlääkäri kokeili peräsuolen kautta tunnustella, niin se ei päässyt kunnolla sinne sisällekkään, kun niin paljon kaasua oli. Siinä vaiheessa oltiin annettu lupa leikata.

Kuitenki myöhemmin tallinomistajan kanssa ja vanhempieni kanssa juteltua päätimme, että Barbulle ei tehdä leikkausta. Leikkausesta toipuminen kestää niin kauan, että siinä ei ole enään mitään järkeä! Barbu on seissyt kaikkien vaivojensa kanssa niin paljon, että en halunnut enään sen joutuvan siihen. Muutenkin olin myymässä sitä kevyeeseen käyttöön eli siitä ei olisi tullut enään kisahevosta. Rupesin myös miettimään, että kuka edes ostaisi Barbua kun sillä on ollut jaloissa kaikkea ja nyt sitten olisi vielä ähkyleikattu?! Sen myyminen olisi ollut todella hankalaa!

Perjantai aamulla hevossairaalasta sitten soitettiin ja sanoivat, että nyt he ovat sitten tehnyt kaiken voitavan eikä mikään näytä auttavan enää. Jotenka Barbu lopettiin.


Minulla on nyt kuitenkin ihan hyvä olo, koska tiesin, että tämä oli hyvä ratkaisu. Olin jo vähän valmistautunut tähän, että näin voi käydä, kun Barbu nyt oli ollut niin herkkä kaikenlaiselle. Tietenkin surettaa, kun on hienoja muistoja takana Barbun kanssa. Se on opettanut minua paljon! Kukaan niitä muistoja ei kuitenkaan voi viedä minulta pois. En tietenkään olisi halunnut, että Barbu joutui noin kärsimään ennen kuin lopetetaan, mutta sitä ei voi muuttaa, että se sai ähkyn..


Nyt Barbu laukkailee hevosten taivaassa ilman mitään kipuja <3

8 kommenttia:

  1. voih... :( hirveesti kuitenkin tsemppiä ja voimia sulle !

    VastaaPoista
  2. voi ei :--( otan osaa ja hirmusesti voimia <3!

    VastaaPoista
  3. Voi kurjuus. :( Kaikkea vastoinkäymistä teillä.. Jaksamista ja paranemista!

    VastaaPoista
  4. Tekstin perusteella tosi fiksu ratkaisu, Barbulle parempi! Voimia :)

    VastaaPoista
  5. Otan osaa, kaikkea voimaa sinulle. Minulle kävi samoin kuten varmaankin muistat. Siitä on puoli vuotta ja tiedän, että hevoseni on nyt todella hyvä olla siellä taivaalla vaikka ikävä on hurjan kova! Voimia sinulle eteenpäin elämässä hevosten parissa! T. Ann

    VastaaPoista
  6. Voi ei, koita jaksaa! Oikean ratkaisunhan sä teit, mutta... Tsemppiä! :--)

    VastaaPoista