sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Harjoituksia osa 2

Ympyrät ja voltit

Ympyrä kahdeksikko laukassa

Tämä tehtävä on aika simppeli, mutta ympyrää vaihtaessa laukanvaidoin voi tehdä joko ravin, laukan tai askeleessa. Itse olen tehnyt sitä suurimmaksi osaksi käynnin kautta. Eli tullaan pääty-ympyrälle laukassa. Keskellä vaihdetaan ympyrää(suunta muuttuu) ja laukka. Jotta vaihdosta käynnin kautta tulisi tasapainoinen ja "puhdas" tarvitaan aika paljon istuntaa. Pelkällä ohjista vetämällä tämä ei onnistu (ja kun käyttää ohjaa niin muistaa pieni pidäte-päästö). Sen jälkeen jatketaan toiseen ympyrään ja taas tehdään vaihto keskellä, mistä vaihdetaan toiseen ympyrään. Tämän voi tehdä myös voltilla, jolloin tulee haastavuutta lisää, sillä hevosen täytyy olla tasapainossa ja avuilla, jottei se kaatuisi lapa edellä voltilla tai ei valuisi liian isoksi.

 1.Tullaan ympyrälle 2. Vaihdetaan laukka tai jatketaan vastalaukassa-->Jatketaan voltille ja/tai ympyrälle.--> Sama toistuu toiseen ympyrään mentäessä. (Unohdin noista kirjaimista laittaa C:n tuonne ylös)

Huom! Ympyräkahdeksikon ympyrän vaihdoissa voikin jatkaa vastalaukassa puoliympyrää ja vaihtaa, joko lennossa tai ravin/käynnin kautta oikeaan laukkaan. Toinen ympyrä voi tehdä joko samoin tai vaihtaa laukan taas keskellä.


Ympyräkahdeksikko, jonka sisällä volttikahdeksikko
Itse en ole vielä tälläistä kokeillut, mutta ei se sen kumpi varmasti ole, jos pystyy menemään volttikahdeksikon. Eli aloitetaan ympyrä laukassa(/ravissa tai käynnissä).Vaihdetaan laukka keskellä. Tämähän tarkoittaa sitä, että käyntiin siirrytään vähän ennen keskikohtaa, jotta saa pari askelta käyntiä ja sen jälkeen nostettua laukan keskellä. Siitä käännytäänkin voltille. Voltin jälkeen jatketaan ympyrä. Samoin jatketaan vaihtaessaa toiselle voltille ja ympyrälle. Tässä ainakin joutuu keskittymään, jolloin ei tule sitä hevosen niskaan tuijettelua pelkästään niin paljon ja muistaa ratsastaa myös muuta hevosen kroppaa. :)



Paluu vielä pohkeenväistöön. Muistin yhden hyvän harjoituksen, jolla saa ainakin Barbun todella hyvin kuulolle!

 "Pohkeenväistö siksak"
Pituushalkaisijalle-->Suoristus-->pohkeenväistö esim. oikealle jonkin matkaa--> vaihdetaan väistösuunta,pieni suoristus-->pohkeenväistöä vähän matkaa vasemmalle-->suunnanvaihto,pieni suoristus--> pohkeenväistöä oikealle jonkin matkaa jne.








Tässä oli taas joitakin harjoituksia. Toivottavasti saatte jotain ideoita omaan harjoitteluun. Tai jos ette, niin ainakin tiedätte mitä harjoituksia minä tykkään mennä. Välillä itselläni tosiaan unohtuu tehdä jotain järkevää ja alan tekemään "sekasortoisesti" vähän kaikkea. Silloin ei tule välttämättä niitä toistoja tarpeeksi. Kun keskittyy johonkin tiettyyn tehtävään, saa enemmän toistoja jostain tietystä asiasta, esim. näissä esille tulleista laukannostoista. Tietenkin jos alkaa tuntua tylsältä tai liian vaikealta sekä hevosesta että itsestäsi voi hyvä olla helpottaa, vaikeuttaa tai vaihtaa tehtävää.

Kertokaa toki, jos jostain harjoituksesta olette erimieltä tjn.

5 kommenttia:

  1. Nää on kivoja, uusia harjotuksia jes, tuun ainakin osaa harjotteleen. :D

    VastaaPoista
  2. hyvä, että tykkäät :) Laitan lisää jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
  3. Heipä hei! :)

    Kirjoitat ihanan yksityiskohtaisesti kisoistasi ja harjoituksistasi. :) Tällainenkin ei-niin-kauaa ratsastanut tätikin voi pohdiskella, että voisiko itse tehdä samanlaisia harjoituksia joskus.

    Mukavaa syksyä! Ja toivottavasti hevosen jalka paraneekin.

    VastaaPoista
  4. Tässä oli tosi hyviä koulukiemuroita meidän estepollelle koska enempi estepainotteinen hän mutta oikeesti tänään kyllä meen tota kahdeksikkoa Vilillä :)

    VastaaPoista