perjantai 18. marraskuuta 2011

Päin seinää lento ja kaikenlaista muuta


Kaikenlaista on tapahtunut, kun en ole ehtinyt kirjoittaa. Ja tämä on siis ihan totta. Päivät kuluvat ensin koulussa, jonka jälkeen menen tallille ja tallin jälkeen loput ajasta kuluu täysin koulutehtävien parissa.... Ensiviikolla alkaakin sitten jo koeviikko.

Tessa on ollu vähän vähemmällä liikutuksella, kun se on hengästynyt helposti vaikka ei olla tehty mitään kovin kummoista. Se myös hikosi tosi herkästi.
Barbulla oli tullut viime viikon torstaina imppari jalkaan, kun se oli tarhassa telonut toisen etujalkansa. Laitoin siihen heti betadine hauteen, mutta viikossa se ei parantunut. Jopa yhdessä vaiheessa sieltä tihkui jo kudosnestättä siitä jalasta.

Nyt torstaina sitten eläinlääkäri kävi rokottamassa ja kattomassa jalan. Antibiootti kuurille taas sitten vaihteeksi! Kiva kun ne antibiootit ei enään kohta edes auta, kun niitä joutuu syöttämään kokoajan :(. Harkitsen vahvasti, että kun mutakausi loppuu niin pistäisin Barbulle suojat jalkaan tarhaan.

Tessakin katsottiin samalla. Eläinlääkäri kuunteli keuhkot ja otti verikokeet. Hengitysteistä löytyi limaa, joten saa nyt Ventipulver-lääkettä. Verikokeen tulokset saa huomenna.

Tessa Järvenpään kisoissa
Tänään kävi minulle Tessalla ratsastaessa vähän huonosti. Menin ilman satulaa ja suitsia. Ilman suitsia olen mennyt tässä jo kokoviikon ilman mitään ongelmaa. Tessa on ollu tosi hyvä ratsastaa. Mutta tänään kuitenkin nousinkin itse pallin päältä tessan selkään (Näin en ole mennyt selkään koskaan ennen). Jouduin vähän hyppäämään sinne ja roikkumaan sivuttain vähän aikaa. No Tessapa ei tykännyt siitä ja lähti ravin kautta pukkilaukkaan. En ollut vielä ihan kunnolla selässä, jotenka en kerennyt reagoimaan kunnolla ennen kuin lensin päin maneesin seinää. No nyt on leuka kivasti turvonnut ja päähän sattuu hieman. Mutta ei onneksi mitään sen vakavempaa. Eniten juuri sattuu leukaan. Sen taisin lyödä eniten. Siinä on nyt turvonnut kohta ja mustelmakin tullut...
Nousin kuitenkin vähän ajan päästä tilanteesta takaisin selkään ja Tessa meni ihan hyvin sitten.



Kokeilin ensimmäistä kertaa letittämistä lankalla!

Barbun jalka, jonka se teloi tarhassa

2 kommenttia: