keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kauden ensimmäiset kisat


Kuvat otettu videokameralla, joten laatu ei päätä huimaa...
Kävimme Keravalla Kalliorinteen ratsastajien järjestämissä seurakisoissa lauantaina. Ratana oli ainainen Kn-special ja prosentteja saatiin 68,4%. Olin toinen! Tessa ei tuntunut radalla kovinkaan ihmeelliseltä. Laukoissa Tessa tuntui kyllä hyvältä. Kun videolta katsoin, ei meno itseasiassa pahalta näyttänyt.
Laukka ympyröistä saatiin 8 molemmista.

Tuomarilta tuli kommenttia, että hyvä runkoinen hevonen, rytmikkäät askellajit, ajoittain raskaan oloinen, mutta säilytti tasaisuuden läpiohjelman. Tuomari huomautti jaloistani, jotka nykyään tuppaavat mennä liian eteen.


Maanantaina olin istuntatunnilla. Olin olevinaan varannut tunnin 17.30, mutta ilmeisesti minulla tai tunninpitäjällä oli mennyt ajat sekaisin. Tunninpitäjä soitti minulle puoli viideltä, että eikös tunnin pitänyt alkaa nyt. Olin itse vielä koulussa tekemässä kesken jäänyttä kuvistyötä. Onneksi tämä istuntaopettaja eli siis Aira oli todella mukava ja tajusi, että tälläisiä inhimillisiä virheitäkin voi sattua joskus. Onneksi toinen tunnille tuleva oli saapunut hieman aikaisemmin ja ehti laittaa Tessaa vähän kuntoon, että pääsimme aloittamaan nopeasti tunnin.

Ensin Aira katsoi meitä kun menimme käynti ja ravia. Sen jälkeen hän ohjeisti meidän tulemaan peilin eteen ja kertoi, missä asennossa hän halusi meidän olevan. En osaa kyllä yhtään selittää teille tätä.(lukekaa uusimmasta Hippos-lehdestä valmennussarja osio, jossa tämä Aira pitää tuntia) Sellainen asento se oli, että se alkuun tuntui siltä, että olen aivan etukenossa. Aira kuitenkin kuvasi kännykällään meitä ja näytti ettei todellakaan olla etukenosssa. Se näytti rennon ryhdikkäältä istunnalta. Lisäksi sain Tessan pysähtymään ja siirtymään ravista käyntiin pelkällä uloshengityksellä. Tunsin myös miten lantioni jousti paremmin, ja vatsalihakseni tekivät töitä.
Seuraava tunti onkin jo ensiviikon maanantaina.

Eilen Sini hyppäsi Tessalla Akin tunnilla. Oli kuulemma mennyt hyvin. Olivat tehneet jotain lyhyitä teitä :)

Menenkin 8.4. KUMRAn harjoitus koulukisoihin Pornaisiin. Ohjelmana olisi B-merkki.


5 kommenttia:

  1. Onnea paljon kisojen johdosta! :) Kuulostaa hyvältä nuo prosentit, vaikka itse en tosiaan ole mikään expertti. Hädin tuskin olen nähnytkään koulukisoja livenä. :D

    Istuntatuntia/kurssia kaipailisin itsekin.. En vain oikein tiedä minne oman hevosen kanssa voisi tunkea, kun kenttä on niin huonossa kunnossa, ettei meillä ole ollut valmennustakaan piiitkiin aikoihin. No, täytynee vain malttaa odotella kevään etenemistä..

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tuo Aira Toivola pitää tunteja säännöllisesti myös eri talleilla. Lisää tietoa saa kun googlaa tuon nimen. :)

      Poista
  2. Hei! Tiedätkö mistä näkyy kumran kisakutsu? Seuran sivuille ei ole päivitetty tälle vuodelle yhtään kisoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä mä ainakin löysin sieltä sivulta 2012 kisat.

      Poista
  3. löytyi lopulta kun tarpeeksi monta kertaa linkkejä painelin ja päivitin..jostain syystä mulla näkyi ensin vain vuoden 2011 kisat. Kiitti kumminkin :)

    VastaaPoista