sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kaikenlaista

Heippa hei täällä taas! Vanhojen tanssit on tanssittu, jatkoiltu ja risteily ja lomat vietetty. 
Tessan kanssa ei ole kauheasti mitään ihmeellistä tapahtunut, jonka takia pieni inspiraatio kato on vaivannut tämän blogin suhteen. Olen miettinyt kiinnostaako teitä todella lukea, kun kerron mitä tein tänään Tessan kanssa? Mä ainakin aattelen aina että ne on hirveen tylsiä luettavia, mutta voihan mä toki vain itselleni niitä kirjoittaa.



No kerron nyt lyhyesti mitä ollaan harjoiteltu ja mihin ollaan saatu parannusta näinä kuukausina.

Vastalaukka 
Ennen oli todella hankalaa säilyttää sama laukkaa suuntaa vaihtaessa, mutta nyt jo onnistuu hyvin. Tietenkin edelleen tarvitaan lisää tasapainoa.
Ollaan tunnilla harjoiteltu myös vastalaukkaa ympyrällä. Sain ahaa-elämyksen kun älysin, että vastalaukassa hevonen kaarteissa on suora eikä taipuneena mihinkään suuntaan!
Vastalaukan nostoihin tarvitaan vielä voimaa, koska ne on vielä vähän vaisut.

Mahtava sää maastoilla!

Laukanvaihdot
Ollaan päästy näitäkin jo vähän treenailemaan. Kiva huomata, että kuitenkin vastalaukatkin onnistuu vaikka harjoteltaisiin samalla tunnilla vaihtojakin. Tessa ilmeisesti jo vähän ymmärtänyt olevansa nykyään kouluhevonen tai ainakin yrittää olla :D 
Ollaan harjoiteltu suoralla vaihtamista vastalaukkaan ja siitä takasin oikeaan ja sitten tehty esim. kulman katkasija ja jatkettu vähän aikaa vastalaukassa ja sitten vaihto.  



Sulku-ja avotaivutukset
 Kaikissa askellajeissa harjoteltu. Avotaivutus menee jo tosi hyvin, mutta sulkuun tarvitaan vielä notkeutta lisää. Tessalla menee niin herkästi käpy, jos tulee hankala tilanne ja se kokee ettei osaa. No niin menee kyllä välillä mullakin sitten, kun Tessa rupee puuskuttamaan kun mikäkin lohikäärme ja ei meinaa millään rauhottua. No pikkuhiljaa! :)
Mentiin viime viikolla sulkuja myös lävistäjällä, mitä ei olla vielä menty. Aika kivasti meni, vaikka lisää energiaa pitäs saada(tosin Tessa oli silloin ihan umpikiimassa ja tuntui koko tunnin olevan kuuro pohkeelle)

Voltit

Paranee kokoajan. Varsinkin ravi voltit alkaa olemaan aika tasapainoisia ja tahti ei rikkoudu. Laukka voltit menee välillä tosi hyvin ja välillä ne on vaikeita, mutta kuitenkin parempia kuin vuosi sitten!


Välillä tuntuu, että kehityn ihan älyttömän hitaasti! Muut ne kisaa kansallista ja joka vuosi nousee  isommille kilpakentillä ja mä se vaan junnaan aluetasolla. Mua ärsyttää tämä itsessäni, että näin tarttee ajatella. Aina vertaan muihin, joilla on ollut paremmat resurssit. Mulla ei ole ollut ns. valmista hevosta, oikeaa kouluhevosta. Näin ollen voitaisiin keskittyä vain minuun eikä siihen, että opetaan hevonenkin rauhassa. 
On oikeasti hienoa, että jollain on siihen mahdollisuus, joten olkaa kiitollisia, jos olette saaneet hyvän hevosen tai ponin. :) Ja tiedän tälläinen vertaaminen ei ainakaan paranna kehittymistä!

Olen tietenkin kiitolinen myös itsekin siihen mitä olen saanut. Vanhempani kustantavat oikeasti tosi paljon harrastustani. Ei kaikilla ole varaa edes tähän mihin minulla on.

Tämä harrastus kyllä on opettanut tosi paljon minulla sitä, että kaikkea ei voi saada nyt ja heti! Eiköhän jokainen saavuta tavoitteensa, kunhan tekee ahkerasti töitä sen eteen. Se, että kuinka kauan siihen menee on ihan jokaisen oma kuljettava tie.

Menipä taas syvälliseksi.... :D


Kaulakin alkaa pikku hiljaa kasvamaan!:)



Tessa kiimassa ja yrittää lähenellä
"eks toi pelle huomaa, vaikka kuin yritän räpsytellä näit ripsii somasti??!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti