tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kuvia





Istu läski!



Pää ylös!










Jeeps, on blogin pitäminen jäänyt taas vähän :( Ajattelin, että voisin yrittää, vaikka kirjottaa joka toinen päivä, niin asiaa ei olisi niin paljon ja näin olisi helpompi kirjoittaa. 

Tessa on ollut kotona ihan hyvä ratsastaa, mutta en ole saanut sitä oikein kisoissa samanlaiseksi yhtään. Enemmän energiaa täytyisi saada! Mun pitää tsemppaa itteeni, kun tuntuu, että se on jotenkin mun pääkopassa. Voisin kirjoittaa erikoispostauksen siitä kisajännityksestä ja myös motivaatiosta

Olemme kisoissa siis käynyt kolmesti. Käytiin Sammalistossa pienissä harkkakisoissa A-merkkin ja saatiin 61 ja risat. En kyllä yhtään odottanut noinkaan hyviä prossia, koska laukka voltit kusi totaalisesti ja unohdin jopa kerran radankin! Ärsyttää, kun kotona ei ole ollut mitään vaikeuksia...
Rengossa käytiin seurakisoissa Kn-special ja tuntu, että jouduin vaan matkustelemaan selässä, jotta Tessa pysyisi tasanen, koska jos olisin ruvennut vaatimaan, olisi edestä muuttunut epätasaiseksi. No saatiin kuitenkin 63,6% ja oltiin tokia. 
Hämeenkyrön aluekisoissa käytiin kääntymässä ja Tessa oli oikeesti ihan tahmatassu! Tasanen oli joo, mutta ENERGIAA! Ja siihen vaikuttaa varmasti myös se, etten hengittäny varmaan kertaakaan :D Siis en tajuu, miten en oo saanu itteäni kokoon nyt kisoissa ollenkaan. No eiköhän se tästä... Seuraavalla kerralla oikeesti ratsastan sen, ihan sama vaikka olisi sitten vähän epätasanen kuhan nyt ainaki reagois pohkeeseen! Mulla on ollut välillä tässä itseluottamus ongelmaa ja tuntuu välillä etten osaa yhtään enää ratsastaa :D

Hyppäsin Tessalla viime lauantaina. Tallikaverini, joka on enemmän hypännyt pisti mut kokoajan tekemään, niin en kerennyt niin paljon jännittämään. Tajusin kuinka tärkeää hevosen olla oikeesti suora, kun se tulee esteelle! Osasin tällä kertaa paremmin odottaa hyppyä, enkä ruvennut sooloilemaan liian aikasin hyppyyn. :D Mentiin vähän ratanakin ja korkeutta oli 90cm ja yksi okseri 100cm. Oho! Tessalla on niin kiva hypätä, kun on varma ja hyppää vaikka miten päin.

Seuraavana päivänä Tessa olikin tosi pirtee alusta asti, kun se on ollut vähän laiska aina alkuun, että sitä pitää herätellä.

Olin eilen nilkan leikkauksessa ja nyt mun nilkassa ei oo enää mitään romuja!! Vähän särkee välillä, mutta eiköhän viimestään loppuviikosta hepan selkään taas päästä.
Saksan reissu on varmistanut ja nyt täytyy vaan ostaa lentoliput sinne!! Sillon ainakin pyrin kirjottamaan tänne blogiin, koska varmaan enemmän kirjoitettavaa ja teitäkin varmaan kiinnostaa enemmän?=)


Tessa yrittää auttaa kesää! ;D

Ilta kävelyllä lauantaina!
Kävin hyppäämisen jälkeen illalla vielä kävelyttämässä Tessaa, kun mielestäni vanhempia hevosia on hyvä kävelyttää mahdollisimman paljon treenin jälkeen (ja ennen). En pidä koskaan Tessalla täysin vaapaata, vaan kevyempiä päiviä(2-3), jolloin joko kävelytän, juoksutan tai käyn kevyen maaston. Ja tietty viikko ohjelmaan sisältyy keskiraskaita päiviä :) Mitä mieltä te olette vanhojen hevosten vapaapäivistä ja liikutuksista?

2 kommenttia:

  1. Wau tosi hienoja kuvia !

    Munkaan mielestä hevonen ei tartte mitään seisoskeluvapaita, mutta sen sijaan kevyitä ja palauttavia päiviä kyllä. Meillä on yleensä rankempia ratsastuskertoja viikossa vaan 1, tai ehkä 2, loput päivät mennään kevyesti maneesissa, tai käydään tekemässä joku maastolenkki. Vapaapäivät on sitte niitä jollon taluttelen tai käydään maastossa kävelemässä :) Nuuttikin kun on jo 16, niin mäki pidän paljoa kävelemistä toooooosi tärkeenä.

    VastaaPoista