lauantai 13. huhtikuuta 2013

Virushysteriaa ja siivous intoilua

Tessa rokotettiin torstaina sitä herpeshommaa vastaan. En tiedä onko sitten niin tarpeellinen, mutta ainakin nyt varmuuden vuoksi laitettu. Ei ainakaan tartte jälkikäteen miettiä, että miksi ei rokotettu. En oo oikein tajunnu alusta alkaenkaan tätä ihmisten hysteriaa. Tyyliin kuvitellaan, että ne virukset lentelisi tuolla ilmassa ja kohta kaikkilla olisi tuo tauti (joku ht.netissä oli kuulemma kysellyt, että tarttuuko se ihmiseen! Joo kohta ihmisellä on naama täys herpesrakkuloita! :DVITSI).

Kuitenkin tätä virusta on ollut aina liikkeellä, niin ei ole kysessä mikään uusi tauti. Muunmuassa itse olin myymässä parivuotta sitten satulaa, ja yhden piti tulla hakemaan se sovitukseen, mutta perui sen, koska niiden tallilla oli ollut herpestä silloin. Niin, että en sillon ainakaan muista kuulleeni tällaisestä hysteriasta, mikä nyt on päällä.

On hyvä, että Ypäjällä peruttiin ne kisat, koska silloin näytti siltä, että tauti levisi siellä. Oli sitten, mistä hyvänsä taudista kyse, niin tälläisessä tapauksessa on hyvä, että kisat peruutetaan. Mutta se, että melkein kaikki kisat koko Suomesta on peruttu, on ehkä vähän naurettavaa. Jos hevonen on terve, eikä tallillakaan kenelläkään ole tautia ja tallilla jonne mennään ei ole todettu normaalista poikeavaa, niin on yhtä turvallista mennä sinne kuin milloin tahansa muullonkin on ollut. Ainahan on vaarana, että tauteja tulee, kun liikutaan paikasta toiseen. Näitä tauti tapauksia on nyt tullut tietoon helpommin, kuin normaalisti olisi tullut.
No tämä oli minun mielipiteeni, ja ehkä ihan hyvä, että pari viikkoa pidetään taukoa kisaamisesta, jotta ei ainaakaan aiheuteta mahdollisuutta suurempaan taudin leviämiseen. En tiiä sitten, kun en mikään eläinlääkäri ole ja vähän ristiriitaista tietoa saa eri tahoilta.

Tessalla onkin ollut tässä viikon ajan vähän helpompaa, kun en ole itse voinut alkuviikosta ratsastaa ja nyt rokotuksen takia mennään rennommin. Menin eilen ja tänään selästäkäsin ja tein paljon kaikenlaisia harjoituksia. Sulkuja, avoja, peruutuksia, taivutteluja, voltteja. Voin vaan sanoa, että pitäisi enemmän tehdä käyntityöskentelyä! Huomaa miten se auttaa Tessalle. Silloin voin tehdä paljon erilaisia harjotuksia ilman, että sillä menee herne nokkaan. Käynnissä pystyn antamaan selkeämpiä apuja, ja Tessakin pystyy paremmin kontrolloida jalkojaan. Näin avutkin menee paremmin läpi :)

Siivosin tänään Tessan kaapin. Välillä sitä havahtuu, miten kaappi on mennyt ihan sekaisin. Yleensä, kun rupean siivoomaan saankin, jonkun villityksen, ja niin kävi tälläkin kertaa. Siivosin sitten muitakin paikkoja tallilla ja jatkoin ihan innoissani kotonakin :D Sitä vaan tulee jotenkin tosi hyvä mieli, kun huomaa aherruksen jälkeen tuloksen ja paikat ovat järjestyksessä!


Ennen

Jälkeen. En tiiä näkyykö kunnolla muutos, mutta kyllä mä sitä järjestin! :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti