lauantai 29. toukokuuta 2010

voiei

Jäipäs sitten Kumpumäen kisat nyt kokonaan. Sillä huomasin barbulla torstaina pienen haavan oikeassa(takaapäin katottuna)takajalassa. Ei vaikuttanut mitenkään ihmeelliseltä. Puhdistin sen juoksevalla vedellä ja laitoin haava spraytä. Liikkui ihan normaalisti kun Sarin tunnillakin oltiin.

No perjantaina sitten jalka oli turvonnu! Letkutettiin ja kavelytettiin, että turvotus laskisi. Alkoi kehitellä jalkaan sitä imusuonen turvotusta. Saatin yheltä tallilaiselta homeopaattista ja toiselta sulfaa(jota annetaan 1½dl x2 päivässä). Yritettiin soittaa eläinlääkärille mutta puhelu pätki ja lopulta sammui) Mutta saatiin hyvät ohjeet kaikilta kokeneemmilta tallilla, että niillä pärjättiin.
Yöksi laitettiin vielä Betadine haude. Oli muuten eka kerta kun sellaseen laitoin. Sekin sitten "koettu" =D

Tänään kun sitten tultiin (siskoni kanssa siis) ja otin hauteen pois, niin jalka oli turvonnut ehkä enemmän kun eilen. Ja menin sitten letkuttamaan kylmällä vedellä hetkisen ja menimme kävelyttämään barbua, että turvotus laskisi. No kyllähän se onneksi sitten laski eikä ollut niin lämminkään enään =) Letkutettiin hieman vielä ja laitettiin haavaan haava spreytä. Ainiin Barbulle annettiin taas ne homeopaattiset pillerit:D.

Vietiin barbu ulos vielä(kun tosiaan havaa ei ole paha). Illalla sitten menen laittamaan vielä hauteen yöksi jalkaan =).

Eläinlääkäri saatiin kiinni. Ja se soitti apteekkiin, että saadaan sulfaa lisää. Käytiin se pönikkä hakemassa äskön.

Alan ymmärtää lausetta "hevoseton on huoleton" =D.. Mutta eihän tuo nyt kyllä mikään paha ole, onneksi. Harmittaa vaan hieman, kun ne kisat jäivät väliin ja olen tässä ihan kesäkuun alusta menossa rippileirille joka kestää sillain että siinä menee yksi viikonloppu, jolloin voisi mennä kisoihin. Ja sitten seuraavalla viikonloppuna la menen ypäjälle katsomaan Kyra show:ta ja sunnuntaina konfis. Mutta loppukesä sitten voikin kulua kisoja kiertelemällä:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti