lauantai 7. toukokuuta 2011

Aluekisat Vesilahti ja muuta mietintää

Tänään oli vuorossa kisat Vesilahdessa. Tosin tällä kertaa aluekisat. Menin luokan He B nuortenhevosten kenttäratsastusohjelman. Olin aivan varma, että tulen unohtamaan radan, koska minun mielestäni se on aika sekava. Johtuen varmaankin siitä, että se oli ensimmäinen kerta, kun menin tuon kyseisen radan. Lisäksi sehän on pitkällä radalla (Rata A). Meidän kotitallilla, kun ei ole tarpeeksi pitkää maneesia, niin ei ole voinut oikein harjoitella kunnolla sitä. En kuitenkaan unohtanut rataa ja kun nyt näin jälkeenpäin miettii, niin ei se nyt ehkä ollutkaan sekava...

Verkassa Barbu oli aika jännittynyt. Vähän kyttäsikin paikkoja. Lisäksi oli nihkeä, enkä saanut kunnolla otetta. Parani huomattavasti siirtymisillä, pysähdyksillä. Minun täytyy ruveta suunnitelemaan kunnolla meidän veryttelyohjelmaa. Koska välillä kisoissa on sellainen olo, kun veryttelen ettei siinä ole kunnon järjestystä. Tietenkin, vaikka kehittelisin, jonkun kunnollisen veryttelyohjelman niin täytyy niitä asioista siellä kisoissakin muuttaa eli katsoa miltä hevonen vaikuttaa. Lisäksi voisin veryttelyssä koittaa ratsastaa enemmän. Barbulla ratsastaessa ei ole sitä pelkoa, että se väsyisi, pikemminkin se on niinpäin että mitä kauemmin mennään, niin sitä parempi se on. Kuitenkin aina yritän jotenkin säästellä sitä. Hmm... Täytyypä seuravissa sitten koittaa ratsastaa enemmän.

Radalla Barbu kyttäsi katsomopäätyä. Se on jotenkin nyt ruvennut olemaan enemmän tuollainen kyttäilijä. Syy kyllä voikin löytyä suusta. Onneksi ensiviikolla on luultavimmin tulossa eläinlääkäri raspaamaan. Barbu kuitenkin meni sen päädyn, vaikka olikin vähän hankalaa sitä sinne ratsastaa. Ärsyttävin radassa oli varmaan keskiravit keventäen. Barbulla on niiin isot liikkeet, että siellä joutuu tosissaan keventämään. Taisi Barbu vähän innostuakin siitä, sillä yritti moneen kohtaan niitä keskiraveja tunkea. Mielessä käytiin keskustelua.
Barbu: "Oikei, nyt siis keskiravit!"
Satu: "Ei nyt ei ole keskiraveja, ne mentiin jo!!"
 Saimme 63,33% eli aikalailla sama, kuin viimeviikolla. Tosin nyt oli "kuitenkin" aluekisat.
Pitkän venauksen jälkeen päädyimme sijalle 6. Osallistujia luokkaan oli siis 33! Tuomarin kommenteissa luki, että energisyyttä lisää juuri laukkoihinkin!  Eli vähän samaa mitä edellisetkin tuomarit viimeviikolla.



"Tän väristä ruusuketta meillä ei ookkaan vielä!"
Mutta listaan tähän mitkä parantavat Barbun kuuliaisuutta ja miten sen saa parhaiten kuuntelemaan.

-Paljon siirtymisiä sekä pysähdyksiä
-pohkeenväistöjä käynti&ravi
-Nopeita laukannostoja
-voltit

Täytyy vielä miettiä noihin joku järkevä järjestys. Sari on sanonut, että pitäisi Barbu
ensimmäiseksi saada käynnissä läpi ennen kuin lähtee verkkaamaan ravissa. Tietenkin täytyy kokeilla erilaisia verkkausohjelmia löytääkseen sen oikean tyylin.

Lisäksi oikeasti täytyy ruveta ratsastamaan enemmän istunnalla, eikä ajatella niin paljon etupäätä. Vaikka istuntani on parantunut tosi paljon Sarin tunneilla, vielä on paaaljon parannettavaa istunnassa (ja muussakin). Mitä enemmän tietää, niin sitä enemmän tietää mitä ei osaa. Eikös se niin mene?

Perjantaina meillä olikin Sarin tunnilla kunnon läpiratsastus sessio. Laukannostoihin lisää energiaa sekä laukkaan muutenkin ja takajalkoja enemmän alle. Käyntiä läpi pienellä voltilla, jossa väistettiin takaosaa. Sama idea ravissa, muttei ihan voltilla. Barbu oli lopussa aika hieno! Lisäksi Sari painotti todella paljon, että "Istu ryhdissä!" . Tosiaan jos nojailee ja katsoo hevosen niskaan, homma menee vain käsipeliksi. Eli nyt Sarin tunneilla ruvetaan enemmän painottaa tuota istunnalla ratsastamista!  Sari on toki kokoajan tuosta istunnasta puhunut, mutta täytyy taas enemmän enemmän ruveta kehittämään sitä.



Seuraavat kisat ovat todennäköisesti kahdenviikon päästä eli 22.5 Riihimäen raviradalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti