perjantai 27. toukokuuta 2011

vapain ohjin


Barbu fiilistelee
Tänään Sarin valmennus alkoi sillä, että päästin ohjat täysin vapaiksi. Menimme ilman ohjia voltteja käynnissä sekä hurjan pelottavan oven ohi. Vapain ohjin ovi ei olekaan niin suuri ongelma, vaikka toki Barbu sitä silloinkin vähän jännittää, mutta ei todellakaan niin paljon kuin ohjat lyhyinä. Se on varmaan rennompi vapain ohjin enkä itse silloin kiristä ohjia tjn,mikä saa hevosenkin jännittämään paikkaa.

Ravissa menimme ihan suoraa uraa vapain ohjin. Oli hieman vaikeuksi pysyä satulassa rennosti sillä menin harjoitusravia ensin, mutta myöhemmin kevensin. Otimme siirtymisiä käyntiin. Se oli hieman hankalaa, vaikka kyllä se siirtyminen sieltä tuli, mutta tosin vähän myöhässä. Laukassa tehtiin raviin siirtymisiä ympyrällä. Laukka oli aika vauhdikasta, kun siis pitkin ohjin mentiin.

Sari halusi näillä harjoituksilla taas herättää ratsastamaan enemmän istunnalla. Eli ettei ratsastus ole vaan sitä käsillä pelaamista.

Lopussa menimme vähän lyhyemmillä (mutta kuitenkin aika pitkillä "normaaliin" verrattuna). Harjoittelimme sitä etten jäisi vasempaan ohjaan kiinni. Asettelimme sisälle. Piti keskittyä etten jää pelkästään vetämään hevosen päätä sisälle sekä etten hevosen myödättyä "rojauta" kuolainta suuhun. Pidäte pitäisi ottaa päältä pois vain käsiä rentouttamalla. Oli helpompaa ratsastaa istunnalla ohjat vähän lyhyempänä. Barbu totteli hienosti, kun jännitin keskivartaloani. Siinä taas piti katsoa, etten samalla jännitä yläkroppaakin. Barbu oli lopussa aika hyvin rentoutunut, ei ollenkaan painanut kädelle. Sari korosti sitä, että pitää olla tunteella mukana ratsastuksessa. Suljin välillä silmät ja tunnustelin miltä Barbu tuntuu.

Tämä tunti oli todella kiva, koska haluan parantaa sekä luottamusta hevoseen sekä sitä, että ratsastaisin enemmän istunnalla. Ajattelin, että suunnilleen kerran viikossa voisi ryhtyä ratsastamaan ilman ohjia, tai vaikka vain osan ajan ratsastuksesta. Tehdä kaikenlaisia siirtymisiä,voltteja ja muita kiemuroita ilman ohjia. Ilman suitsiakin ratsastamista olen pariin otteeseen kokeillut, joten luvassa (varsinkin nyt kesällä) on varmasti sitäkin :)

Ostin tänään kirjan nimeltä Tahti ja sen laajuus
Kirjan pitäisi antaa käsitystä tahdista ja temposta. Itselläni on ollut vähän hämäriä nämä käsitteet. Vaikka aina sitä on ajatellut ja kaikki toitottanut, että "hevosen pitää kulkea tahdissa", mutta mitä se sitten oikeasti tarkoittaa, niin on vähän jäänyt. Kirja vaikuttaa lupaavalta, mitä nyt tuossa olen kerennyt sitä selailemaan. Voin joitakin hyviä ohjeita tms. lisäillä tännekkin, jos sieltä löytyy.

Ruohoon tutustumista!:D
Huomenna menen hipposporttiin katsomaan uusia saappaita sekä kypärää. Toisen saappaani vetoketju sanoi sopimuksen irti eilen ja päätti sitten hajota! Hassua, että tallikaverini samanmerkkisistä saappaista hajosi myös vetoketju tässä toissapäivänä ja lisäksi hän oli ostanut samoihin aikoihin saappaat kuin minä. Mountain horsen laatuko pettää vai pelkkää sattumaa? =D





Löysin kivan oloisen englanninkielisen sivun! Sielä kerrotaan erilaisia vinkkejä harjoitteluun sekä hevosen harjan sykeröiden teko-ohjeita ja paljon muuta. Jos jaksaa vain lukea englanniksi ;)

http://www.dressageforjuniors.com/index.html

2 kommenttia:

  1. Moikka :) Haluisin kommentoida tohon ovijuttuun sen verran että, löysin yksi päivä tämän kirjasta ja se on totta että kun hevonen saa mennä kaula pitkänä ja alhaalla sen stressitaso laskee, mitä korkeammalla pää on sen stressi nousee. Syy tähän oli että kun hevonen laskee päätään tietyn "viivan" alle se pääsee ns. hyvänolon alueelle jossa keho alkaa tuottaa hyvänolon juttuja :D. En oikein osaa selittää mutta esim. jos hevoset ovat todella hermostuneita/pelkää kaikkea esim. maastossa niin kun päästää ohjat vapaaksi heppa rauhottuu.

    VastaaPoista
  2. jep, jotain tuollasta olen kuullut myös :)

    VastaaPoista