maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kisat ja klinikka

Kirjoita kommenttia, jos jaksoit lukea loppuun tai et jaksanut! Pystyy myös laittamaan anonyyminä.


Tessan kanssa olimme viime sunnuntaina JokeRan seurakoulukisoissa. Ratana Kn-special. Tessan omistaja ei tullut mukaan, joten oli pieni jännitys, että miten käyttäytyy jne. Mutta toisaalta ei ollut niin kovia paineita, kun ei ollut katsomassa :D. Ensiksi minun ei pitänyt laittaa lettejä ollenkaan, mutta yks tallilta sitten pakotti minut laittamaan hänen avustuksellaan. Tessa on siitä puolivälistä harjaa hangannut jouhia pois, joten sillä on pieni irokeesi siinä. Ajattelin ensin, että näyttää tyhmältä, jos siihen sykeröt laittaa, mutta olikin paljon paremman näköinen niiden kanssa.

Kuljetus kisapaikalle sujui hyvin. Menin heti suoraan verkkaamaan, kun olimme olleet aikataulusta hieman myöhässä. En tiedä tarkkaan kauan verkkasin (varmaan joku 15min), mutta se riitti hyvin Tessalle. Tosin en saanut sitä taipumaan kunnolla vasemmalle, mutta en halunnut alkaa "tappalemaan". Halusin, että Tessa saa hyvän kokemuksen kisoista eikä hermostuisi. Sillä Tessa on vähän sellainen, että jos se ei ymmärrä mitä siltä pyydetään niin se hermostuu. Ei se tee mitään radikaalia, mutta alkaa useimmiten narskuttamaan hampaita. Tätä halusin juuri välttää. Kävelin pitkin ohjin Tessalla juuri ennen suoritusta, sillä Tessa alkoi väsymään hieman jo. Tessalla ei ole kunnolla vielä voimaa kannatella itseään, joten rupeaa silloin painumaan alas ja narskuttamaan hampaita. En olisi varmasti ikipäivänä tehnyt Barbun kanssa tuollaista taukoa, mutta Tessan kanssa se auttoi!

Sisääntulo oli hyvä, mutta tervehdyksen jälkeen liikkelähdössä ei lähtenyt kunnolla pohkeesta vaan kiemurteli siinä hieman. Näätte videosta tarkemmin (Ajattelin nyt uskaltaa laittaa videon!). Tessa oli radalle tulleessan vähän ihmeissään, että missäs ne esteet oikein on?! Katseli vähän tuomaripöytää.
Toinen volteista valui liian isoksi. ULKOAVUT! Ensimmäinen laukkaympyrä oli minun mielestäni ainakin liian ahdas ja taisi lukea paperissakin.

Ainoa isompi rike oli ensimmäinen laukkalävistäjä. Tessa teki keskikohdan jälkeen pompun, koska yritti vaihtaa laukan, mutta yritin itse pitää niin hyvin vanhan laukan avut ja painon, että se ei onnistunut siinä(?). Näin ollen tuli pieni pukin tapainen pumppu. Siitä tuli 4! Sen jälkeen Tessa narskutti hieman hampaitaan. Kertoen siitä, että ei oikein ymmärtänyt mitä siltä pyydetään. Tessa siis vaihtaa, kun estehevonen on, älyttömän helposti laukan ja tekee sen itse jos ratsastaja ei sitä tee.  Loppurata meni oikein hyvin. Paras numero mikä tuli oli 8,5! Narskutusta ei onneksi kuulunut kuin kaksi kertaa ja nekään ei kuulunut kovaa. Odotin jo, että se narskuttaa kokoradan läpi. Siitä olisi varmasti tullut tuomarilta noottia.

Prosentteja sain 70% Johdin jonkin aikaa, mutta pari meni ohitseni. Ajattelin kyllä, että tuolla tuloksella voisi hyvinkin voittaa, mutta ei sitten. Tulin 3. sijalle. Voittaja sai 72% ja toiseksi tulleella oli piste enemmän kuin minulla. Tuomari ei tainnut olla kuitenkaan kovin tiukka.

Näillä näkyvin olemme menossa seuraavaksi Ypäjälle kisoihin! Olisin mennyt myös tällä viikolla kisoihin, mutta ei ole ketään kuskia.


Barbun kanssa käytiin tänään maanantaina klinikalla. Löydettiin ultrauksessa (pieni) hankosidevamma. Nyt on sitten 2kk kävelytys lepoa!
Saatiin röntgenkuvat ilmaiseksi siitä, kun ne törttöili sen antibiootin kanssa. Ne olivat siis sen takia, ettei löydy mitään muita löydöksiä tms.
 Kysyin vielä eläinlääkäriltä siitä kavioruston luutumasta. Silloin se yksi saksalainen eläinlääkäri sanoi, että Barbulla on kaviorustonluutuma etujaloissa. Tämä eläinlääkäri klinikalta kokeili niitä kaviorustoja ja sanoi, että kyllä ihan pehmeiltä vaikuttaa. Katsoi vielä kuvat, kun käytiin ennen saksalaista tuolla klinikalla(ei montaa kuukautta ennen), ja ottivat silloin kuvat. Siellä oli jotain todella pientä muutosta, mutta tilanne on kuitekin voinut muuttua nyt.

Ei ollut kovin mukavaa, kun Barbu päätti rykästä trailerista ulos klinikan pihalla. Olimme siis ottamassa sitä ulos. Oli hetken irti, kunnes isäni tajusi ottaa narusta kiinni. Huusin vaan kovaan ääneen "OTA KIINNI, OTA KIINNI". Oli suitset kuitenkin päässä. Rytäkässä sain iskettyä jotenkin käteni etupuomiin ja nyt siihen sattuu. En usko, että mitään vakavaa kuitenkaan, sillä pystyin päivän lopuksi ratsastamaan vielä kolme hevosta =D


KUVIA KISOISTA ON TULOSSA!

7 kommenttia:

  1. Jaksoin lukea ja katsoa vielä videonkin :)
    Näytti aika kivalta tuo teidän koulurata.

    VastaaPoista
  2. hyvä että ees joku jaksoi lukea :D jeps, harmittava ihme pomppu tuli siihen ekaan laukkalävistäjään.

    VastaaPoista
  3. Kiva tuo video ja onnea kolmannesta sijasta! Ja harmi se Barbun hankkari :/ Ainiin, ja jaksoin lukea loppuun :)

    VastaaPoista
  4. Jeps. Teen vielä toisen videon kun saan kuvia! :)

    VastaaPoista
  5. jaksoin kanssa lukea loppuun ja mukava jos heppas nyt parantuis:)

    VastaaPoista