sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

kuulumisia

Piti kirjoittaa jo aikaisemmin, mutta olin vatsataudissa (joka oli muuten aivan kauhea tauti!) ja enkä ole oikein päässyt koneelle aikaisemmin.

Harjoitus osioita kirjoitan lisää huomenna, tai siis jos tarkkoja ollaan niin tänään

Barbun kanssa on nyt se tilanne, että olen sillä ratsastellut ilman satulaa tässä ja pitänyt sidettä jalassa öisin. Edelleenkään jalka ei ole täysin normaali. Liikutuksessa laskee aika hyvin jalka, mutta palaa sitten kun on seissyt. Jos yöllä ei pidä sidettä jalka on tosi turvonnut aamulla.
Tiistaina kävi sitten hieroja että eläinlääkäri ottamassa verikokeet. Hieroja ei löytänyt mitään ihmeelistä. Tietty jotain jumeja oli lavassa ja selässä. Tänään sai tietää Barbun veriarvojen tulokset. Tulehdusarvot oli 4 eli se on siinä rajalla, että onko tulehdus päällä, yleensä on joku vähä yli 2 hevosilla. Lisäksi Barbun hemoglobiini oli tosi alhainen. Punasoluja oli vähän.

Täytyy siis käydä hevostarvikeliike Horse Wellistä ostamassa Coppervit nimistä ainetta sekä C-vitamiinia. Niitä annetaan nyt kuuriluontoisesti ja sitten otettaisiin uusi verikoe. Eläinlääkäri sanoi, että nyt sitten pitäisi saada Barbu kunnolla liikkeelle. MUTTA me valmentajani kanssa epäillään, että jalan turvotus kertoo, että jossain muussa paikkassa on joku ongelma esim. lonkassa. Lisäksi klinikalla hoidettu rivi on alkanut palailla siihen terveeseen takajalkaan. Sari sanoikin, että nyt kannattaisi viedä kuvattavaksi klinikalle. Saataisiin sitten vähän selvyyttä. Nuo ongelmat on niin mystisiä, että jotain jossain muualla kuin siinä jalassa on pakko olla ongelmana. Barbu ei onnu, mutta pientä epäpuhtautta on (Sari näki hännän liikkestä sen).
 Tänään menin kuitenkin vähän rankemmin kentällä ilman satulaa. Lopuksi Barbu oli itseasiassa aika hyvä ja jotenkin tuntui, että se oli innoissaan kun pääsi tekemäänkin välillä jotain. Otin parit pätkät keskiraveja ja niitähän Barbu rakastaa. Sehän voisi vaikka kulkea pelkästään keskiravissa kaikenaikaa jos vain kykenisi ja voisi =D

Onneksi olen päässyt ratsastamaan paljon Tessalla ja käymään Sarin valmennuksissa. Perjantaina olin viimeksi. Tehtiin paljon voltteja. Sai käyttää aika paljon sisäpohjetta, jotta taipuisi. Laukassa laitettiin vähä energiaa takaosaan. Parani laukka huomattavasti. Alkuun laukka oli tosi vetelä, ja tuntui ettei laukkaa olleskaa takajaloilla.
Hyviä uutisia lisää: Sain syntymäpäivä lahjaksi sen kauan kaivatun videokameran, eli videoita varmasti luvassa!:)

Olen käynyt ratsastamassa myös tutun hevosta. Tässä pari kuvaa siitä. :)




Mäkin rakastan tota könötystä!!!!Tosin jännitti vähän mennä uudella hevosella ja alan könöttää yleensä silloin...Mua ärsytti niin paljon, että tartuin kotiin päästyäni kirjaan nimeltä Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia- kirjaan. Sain pari ahaa-elämystä. Joista voin joku kerta kirjoittaa. Huomaa miten paljon enemmän saa irti, kun lukee kirjan uudelleen ja ei ihan joka sanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti