perjantai 9. syyskuuta 2011

Pitkästä aikaaa

Kiireitä on ollut tosi paljon. Lukio on alkanut, joten kokoajan saa olla tekemässä läksyjä ja tallillakin päivässä kuluu ainakin se 3 tuntia. Nyt olen kipeä, joten jätin tänään koulupäivän väliin. Ehdinkin nyt sitten, rattosasti sohvalla maaten, kirjoittaa teille miedän kuulumisista!

 Barbua käy hoitamassa parisen kertaa viikossa yksi tyttö, jotta Barbukin saisi välillä vähän enemmän huomiota. Välillä oikein tulee paha mieli, kun ei kerkeä enää niin usein tehdä pitkiä lenkkejä ja harjaus sessioita  :( Barbu on ollut välillä vähän masentuneen oloinen, mutta taas nyt tällä viikolla paljon iloisempi. Jalat ovat olleet todella hyvässä kunnossa. Hassua, että silloin kun treenasi jalat olivat aika paksut, jos oli ollut pelkkiä kävelytyspäiviä. Mutta nyt kun ollut pidempään pelkällä kävelytyksellä, jalat ovat ollet todella hyvät!!
Ensiviikolla soitan klinikalle ja varaan ajan uuteen ultraan jos jalka vaiva olisi parantunut. Vielä en ole kuitenkaan varma, että vienkö muualle vai Hyvinkään hevossairaalaan. Olisi niin ihanaa, että pääsisi Barbulla vielä joskus kisoihin, mutta ei, niin ei varmasti tule enään koskaan tapahtumaan...

Tessan kanssa ollaan oltu nyt kaksissa kilpailuissa(nyt tällä ajalla kun en ole kirjoittanut), joissa molemmissa menin kaksi ohjelmaa. 28.8. oltiin Nurmijävellä seurakisoissa. Menin Kn ja He B:3. Saatiin molemmista 57% ja risat. Kn Tessa oli pohkeen takana ja pari tahtirikkoa tuli. 
He B:3 Tessa pisti taas ekan laukan vähän ranttaliksi--> oli edestä epävakaa. Mutta sain hyvin siirtymisen raviin laukkalävistäjällä eikä vaihtoja tullut.
Sari oli katsomassa ekan luokan ja sen verkan. Jäin itse paljon kiinni vasempaan ohjaan. Kun muistutin itseäni tästä, hevonenkin kulki paljon paremmin. Radalla sitten jään puristamaan pohkeilla, joilloin Tessa jää pohkeen taakse.

Viime viikolla 3.9. olimme Messilän aluekoulukisoissa. Menin luokat He C:2 ja Helppo B:0.
Saatiin He C:2 60,6%! Tessa oli tosi kivan tuntuinen. Ainoa rike tuli, että vaihtoi viimeisen lävistäjän lopussa laukan! Lisäksi lopputervehdykseen tultaessa rupesi ravistelemaan päätään. Mutta sijoituimme 4! Johdimme jopa vähän aikaa kisaa :D Ilmeisesti aluekisoissa Helppo C ohjelmat arvostellaan Helppo B:nä, koska minultakin rokotettiin joissakin kohdissa, jos hevonen meni pitkänä.
Tessan ihka ensimmäinen aluekoulu sijoitus!

Helppo B:0 menikin sitten ihan päin sanonko mitä! Verkatessa Tessa tuntui itseasiassa aika kivalta, ja alkuun rataan tutustuessa. Mutta sitten jotenkin meni vähän pohkeen taakse aloittaessa suoritusta. Keskiravit olivat mitään sanomattomia. Ollaan kuitenkin valmennuksissa saatu Tessasta irti jo aika hyviä keskiraveja. Niihin päästäkseen Tessan pitää kyllä olla hyvin pohkeen edessä ja virkeä!

Raviosuus kuitenkin meni ihan ok, mutta laukan rikkoi ja nosti vastalaukan, minkä kuitenkin sain vaihdettua oikeaan laukkaan. Keskilaukat menivät epämäärisiksi. Saatiin 54,4%....

Loppuverkassa otin vielä Tessan kunnolla eteenpäin. No siellä verkassa se sitten liikkuikin ihan hyvin. Eli syy tähän ettei asiat toimi radalla on
a) jään kiinni pohkeilla, joilloin Tessa jää pohkeentaakse. Rupean yli ratsastamaan....

Seuraavat kisat ovatkin viikonpäästä kotona!

Olimme sunnuntaina 4.9. Tessan kanssa sekä talliltamme yhden Iinan ja hänen hevosensa kanssa Riihimäen raviradalla "edustus"tehtävässä. Menimme kaksin sellaisen "katrillin". Se meni ihan ok, vaikka olimme harjoitelleet vain parikertaa. Tessa oli kuitenkin sieläkin pohkeentakana. Mutta loppuverkassa hyvä!






Tessa ja takajalat jäi talliin...

2 kommenttia: