tiistai 25. lokakuuta 2011

Super Tessa ja mun vammanen vasen käsi!!

Menin tallille tänään jo joskus klo 7.30. Minulla on nyt syysloma, jotenka päätin sitten lähteä kerrankin aikaisin tallille.

Otin Tessan ja Barbun karsinat rauhassa ennen kuin lähdin ratsastamaan. Oli ihanaa kun kello oli vasta niin vähän, jotenka aikaa oli!

Barbun juoksutin ensin ja vasta sen jälkeen nousin selkään. Barbu olikin paljon rennompi ja ei ollut niin jäykkä. Lisäksi pelottavasta ovesta pääsee nykyisin hyvin ohi, kun olen sisäkättä vienyt toiselle puolelle ja näin painanut ohjaa kaulaa vasten. Silloin hevonen automaattisesti väistää painetta ja näin ei pysty punkemaan sisälle pelottavan ovea ohittaessa.

Tessa liikkui alkuverkoissa jo todella hyvin eteen. Se on usein ollut sellanen tahmea alkuverkoissa. Tessa ei painanut kädelle melkein yhtään, paitsi välillä. 
Tein pysähdyksiä ja peruutuksia. Ne onnistuivat hyvin, paitsi pysähdykset voisivat olla nopeammat. Lisäksi käynti-laukka siirtymisiä. Vasemmat laukannostot olivat todella hyvät. Oikeissa olisi pitänyt olla vähän nopeammat siirtymiset laukkaan.
BARBU VIIME KEVÄÄLLÄ. Sillä oli joskus lihaksia. Enää ei...:(
Tessa kantoi itseään todella hyvin. Se ei vaan maannut kuolaimella etupainoisena, mitä se joskus tekee. Se tuntui energiseltä ja siltä, että jos minulla ei olisi ollut ongelmia oman vasemman käteni kanssa (jään pidättelemään liian pitkäksi aikaa) niin hevonen olisi varmasti tehnyt vaikka mitä! Oli kyllä idiootti tunne, kun tiedostin ongelmani, mutta sen korjaaminen oli hirveän vaikeaa. No eiköhän sekin jossain vaiheessa kitkeydy pois :)

Sompulla menin tänään puomeja ja se liikkui todella hyvin eteen ja vähän jopa imi "esteelle". Laukat nousivat hyvin, kun pääsi tekemään jotain erillaista, kuin vain perus silee työskentelyä.




Huomenna olisi tarkoitus mennä maastoon sekä Tessalla, että Sompulla(toinen hevonen seurana). Sompun kanssa voisi kokeilla josko ravipätkät onnistuisivat. Toivottavasti selviän hengissä kotiin!:D  Barbun ajattelin vain juoksuttaa tai sitten lähden silläkin maastoon ravailemaan (laukkoja en ole vielä saikun jälkeen ottanut).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti