sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Kysymyksiin vastaukset ja joululahjoja

Noniin nyt on joulu sitten vietetty ja oli harvinaisen oudon tuntuinen joulu. Tai se ei edes tuntunut joululta.
Sain joululahjaksi (kerron nyt vain heppaaiheiset) 4 hevoskirjaa, joista 2 on englanninkielisiä. Sain Monty Robertsin Hevoskuiskaajan käsikirjan. Todella hyvältä kirjalta vaikuttaa. Hänen kehittelemänsä Join-Up on kirjassa hyvin selitetty ja havainnollistettu kuvin. Lisäksi sain myös Dressage to Music- kirjan. Siinä neuvotaan miten saa tehtyä hyvän Kur- ohjelman. Vaikuttaa myös kiinnostavalta, mutta tosiaan englanninkielinen kirja niin katsotaan kuinka paljon saan selvää. Ainakin olisi motivaatio yrittää saada selvää, kun aihe on kuitenkin todella kiinnostava :) Sain vielä liput Apassionataan ja lahjakortin hevostarvikeliikkeeseen!


Seuraavaksi vastaan kysymyksiin, joita sain yhdelta henkilöltä. Ilmeisesti tosiaan olen kertonut niin hyvin kaikesta, että kellään ei ole mitään kysyttävää tai sitten ketään ei vain kiinnosta :D

Missä aloitit ratsastuksen?
-Aloitin Sammaliston ratsastuskoulussa. Kävin tällä tallilla aika kauan ja minulla oli pari hoitoponiakin. Silloin opetus oli aika huono tasoista (tämän hetkisestä tilanteesta en tiedä, kun vaihtunut opettajat), joten olisi ollut ehkä parempi, että olisin aloittanut joillain toisella tallilla....

Millä talleilla olet käynyt ?
-Säännöllisesti olen käynyt Sammalistossa, yhdellä pienemmällä tallilla, sekä Haukankallion ratsastuskeskuksessa vuokrasin yhtä ponia sekä nyt tietenkin Herajoen tallilla.
Käynyt olen tietenkin monilla muillakin talleilla esim. leireillä Kt-tallilla ja Siilinratsastuskeskuksessa.

Kuinka paljon aikaa kuluu viikossa tallille?
- PALJON! Jos tallilla menee päivässä yleensä ainakin 3 tuntia. Minua ei kyllä yhtään haittaa, että menee paljon aikaa, koska pidän siitä hommasta. Välillä vaan tulee sellainen olo, että haluaa jo kotiin jos on nälkä. Siihenkin löytää apua eväistä ;) Tuntuu todella oudolta olla nyt kotona vaan ja käydä pari kertaa viikossa tallilla katselemassa kun muut ratsastavat ja tekevät tallihommia.

Lempivarustemerkki, jos on?

-Eskadron. Se tekee kivoja satulahuopia, pinteleitä ja loimia.

Ostatko mielumin yhden kalliin merkkivarusteen hevoselle vai paljon halpoja merkittömiä varusteita?
-Mielellään ostan yhden kalliin, koska säästyy rahaa ja vaivaa ostaa laadukas ja kestävä. Tosin jos joku kallismerkki osoittautuu huonoksi tai joku halvempi merkki yhtä hyväksi kuin kallis niin ostan tietenkin halvempaa.

Ostatko tietyn värisiä varusteita?

-Olen huomannut, että omissa ratsastusvaatteissani suosin ruskeaa, mutta kun ostan satulahuopia ja pinteleistä haluan ostaa paljon erivärisiä.

Kuvaile unelmien hevostasi
-Kouluhevonen! Osaisi kaiken, joten se opettaisi minua paljon. Se olisi kokenut kisahevonen. Se olisi varmasti Barbun värinen tai ainakin valkoinen läsi päässä :D

Mitkä ovat tavoitteesi kun olet parantunut?
-Suunnitelmani- postauksessani kerroin ne mielestäni aika hyvin, mutta siis kilpailla Tessalla nyt ainakin ensivuosi. Aloittaa samoista eli Helppo B luokista ja mahdollisesti loppukautena startata helppo A luokkia.


Jos jotain kysymyksiä tuli nyt mieleen tai joku asia jäi vaivaamaan tjn. niin kysykää ihmeessä! :)

2 kommenttia:

  1. Wou, en ikin ois osannu arvata että oot alottanu sammalistossa, oot niin osaava! :) (tosiaan kun siel opetus jossain vaihees on ollut vähän niin ja näin..) Kysymys kuuluukin että mistä oot kaikki taitos oppinu?? vai onko se vaan se vanha tuttu tekemällä oppiminen? :)

    VastaaPoista
  2. Nykyiseltä valmentajaltani olen oppinut TODELLA PALJON! Onhan tuossa välissäkin ollut muita opettajia, mutta kukaan niistä ei ole ollut yhtä hyviä kuin Sari! :)

    VastaaPoista