sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kisat Hämeenlinna

Löydettiin siis satula Hipposportista.

Kisat olivat Alaspään ratsastuskeskuksessa. Olin ensin osallistumassa kahteen luokkaan, mutta sitten valmentajani sanoi, että kenttä ei ole tuolla parhaimmasta päästä, että ei kannata "turhaan" kiusata hevosen jalkoja. Osallistuin siis vain Helppo B nuorten hevosten kenttäratsastusohjelmaan. Se onkin mukava ohjelma. Ainoa, että minun piti muistutella itselleni, että alussa ei pysähdytä ja lopussakin pitää siirtää käyntiin ennen lopputervehdykseen tuloa.

Verkka oli pieni alue kisakentän vieressä. Pohja tosiaan ei ollut mikään parhain. En tajua, miksi maneesiin ei päässyt verkkaamaan?! No mutta kuitenkin, Tessa oli ihan ok verkassa, vaikka en sitä päässyt kunnolla ratsastamaan. Radalla Tessa tuntui hyvältä ja pysyi kivan tasasena. Olen tosi tyytyväinen, että Tessa pysyi rauhallisena, koska viimeksi kisoissa tuntui, että Tessa kohta lentelee taivaan tuuliin.

Kerran Tessa rikkoi laukan raville. Sain kuitenkin todella nopeasti takaisin laukkaan. Voin sanoa, että tämä oli totaalisesti oma mokani, kun ajatus herpaantui. Tessa ei vaihtanut laukkoja, vaikka itseäni mietitty pitkän radan lävistäjät laukassa. Tessa on siis jo oppinut, että lävistäjällä ei vaihdeta laukkaa, jos ratsastaja ei sitä pyydä.

Keskikäynti olisi pitänyt olla aktiivisempaa.

Saatiin 62,5% ja oltiin 2/21. Tuomari oli kirjoittanut, että "ihanan eleetöntä ratsastusta ja tahdikas suoritus. Lisää voimaa takaosaan." Jep sitähän me just treenaillaan kokoajan.
Pakko myöntää, että odotin ehkä hitusen parempia prosentteja, mutta onhan tuo kuitenkin yli 60% :)

Tessa menee radalla välillä vähän "liian" eteenpäin pyrkivästi, koska se ei vielä jaksa kulkea kauaa koottuna.

4 kommenttia:

  1. Hyvännäkönen rata ja on toi Tessakin kyllä kauheasti kehittynyt! :) Ei enää yhtään niin etupainoinen. Hyvää työtä.

    VastaaPoista
  2. Olin itse samoissa kisoissa ja menin kaksi viimeistä luokaa. Niiden aikana rata muuttui yhdeksi suureksi lätäköksi. Hieno rata sinulla jokatapauksessa :). Äitini kävi muuten kysymässä että saisiko maneesissa edes kävellä, mutta ei saanut, koska maneesi pölysi kuulemma kamalasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... Miksi ne ei kastele sitä? Kai ne joutuvat sitä muutenkin kesällä kastelemaan jos siellä ihmiset ratsastaa. Kenttäkin kyllä pölysi aika lailla ennen kuin sade alkoi :/ Mutta eipä voi mitään. Kiitos kommentista :)

      Poista