tiistai 26. kesäkuuta 2012

Hyvää synttäriä minä! ;D

Eli täytin tänään 17-v!:D Vähän hullua, että ensvuonna olen 18!


Mutta siis heppa juttuihin:

Tessan kanssa Juhannuksena maastoilin paljon. Meillä oli kuitenkin torstaina Sarin tunti. Tessa oli alussa pohkeen takana. Loppua kohden parempi ja päästiin tekemään pari todella hyvää keskiravia. Laukassa tehtiin paljon tempon vaihteluita, että saatiin Tessa hereille. Tessa saattoi olla kiimassa, josta johtui että ei liikkunut kunnolla eteen.

Tallilla ei ole kauheasti nyt maastoilu porukkaa, kun melkeen kaikki hepat on laitumilla. Meijän tallilla ei siis ole omia laitumia, joten kaikki lähtee sitten eri laitumille kesälomailemaan. Olisin halunnut laittaa Tessankin, mutta se olisi pitänyt saada sisälle yöksi. En sitten löytänyt sopivaa paikkaa. Mitä tohon yksin maastoilemiseen tulee niin tavallaan tykkään maastoilla yksinkin. Tuntuu, että hevonen kuuntelee enemmän ratsastajaansa, kun se on yksin ilman toista hevosta.

Sunnuntaina alkuverkka maaston jälkeen kävin kyllä maneesissa ratsastamassa eteen alas. Tessa tuntui todella hyvältä.
Eilen ratsastin sitten sateen takia ihan kokonaan maneesissa alusta loppuun. Mulla oli takaa kohottava geeli satulan alla, kun satula tuppaa menemään etukaari pystymmässä. Tämä johtuu pitkälti Tessan rakenteesta, kun sillä on todella suora selkä ja selässä ei ole vielä kauheasti lihasta. Eteen on jo tullut jonkin verran. Muuten satula kuitenkin sopii.
  Alussa Tessa tuntui olevan taas jotenkin pohkeen takana, vaikka se kuitenkin liikkui eteen. :D Ratsastin todella paljon eteen alkuverkoissa.
Sen jälkeen aloin tekemään käynnissä avoja ja vähän sulkuja pitkällä sivulla. Ravissa nopeita siirtymisiä.
Tessa tuntui todella hyvältä. Hetkittäin Tessa ei painanut yhtään kädelle! Tein paljon ympyröitä ravissa ja laukassa. Eli en mitään kauhean kummallista. En halunnut pilata Tessaa, millään kinkkisillä tehtävillä, kun se oli niin hyvä.
Lopussa otin pikkasen parin askeleen kokoamisia, ja lopetin hyvään. :)
Tänään menen taas maastoon, jos sää sallii. Tessalle tekee hyvää päästä laukkailemaan mäkiä niin saa voimaa takaosaan.

Olen ratsastanut myös Tessan varsaa aina välillä. Se oli viime syksyn ja talven jollain ratsastajalla ja tullut takaisin toukokuussa. Se on siis 6-vuotias eli ei nyt enää mikään vauva ole.  Menen sillä aina silloin kun omistaja ei pääse.  (Omistaja sama kuin Tessan)


Kuvissa Tessa ja Porkkana- Shettis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti