torstai 9. kesäkuuta 2011

Taitaa tulla Klinikka reissu!

Maanantaina hakiessa Barbua tarhasta huomasin Barbun ensinäkin hengittävän pienesti puuskuttaen sekä se ei halunnut liikkua eteenpäin. Sitten huomasin oikean takajalan!! Se oli TURVONNUT, siis ihan oikeasti se oli kuin mikäkin norsunjalka. Se ei ole ikinä ollut tuon näköinen. Soitin tallinomistajan katsomaan ja hän sanoi, että oli aamulla tarhaan vietäessä kyllä ollut ihmeen jäykkä, mutta jalka ei ollut tuon näköinen.

Saatiin hevonen talliin ja kutsuttiin eläinlääkäri paikalle. Onneksi hän oli muutenkin tulossa raspaamaan yhden ponin hampaat, joten ei kestänyt kauaa, että hän saapui. Eläinlääkäri pisti kipulääkkeen ja kortisonin. Määräsi, että pitää antaa 1x päivässä kipulääke (Metacam, suusta annettava) sekä 2x päivässä suusta annattava (matolääkkeen näköinen) antibiootti. Kylmäystä tietenkin myös ja kävelytystä sen mukaan miten hevonen pystyy...

No tässä eilen sitten soitin eläinlääkärille, koska turvotus on noussut kintereeseen. Hän määräsi penisilliiniä, Jota siis pistetään. Onneksi minun ei ole tarvinnut pistellä niitä, kun tallilta on löytynyt kokeneita pistämään niitä.

Tänään päivällä näytti hyvältä. Barbu oli pirteä sekä käveli yllättävän hyvin. Kuitenkin illalla käydessäni ei näyttänyt hyvältä... Soitan huomenna klinikalle ja toivottavasti päästäisiin huomenna jo!

Alan tässä pikku hiljaa etsiä uutta hevosta. Tietenkin hoidetaan Barbu kuntoon ja etsitään sille joku uusi koti missä ei treenattaisi, kun näyttää siltä, että Barbu ei kestä treenausta :(

Onneksi olen päässyt taas ratsastelemaan muiden hevosia. Tänään pääsin ratsastamaan yhdellä hienolla nuorella hevosella. Se on ollut estekäytössä, mutta sillä on upea iso laukka, joten luultavasti olisi kouluradoillekin.
Toinen millä menin tänään oli tämän nuoren emä. Se osaa paljon, mutta on vähän sellainen, että tykkää maata kuolaimella. Tällä tammalla pääsin menemään laukanvaihtoja (vaihtaa älyttömän herkästi!), vastalaukkoja, pohkeenväistöjä sekä avoja. Mikä parasta omistaja sanoi, että voin käydä Sarin tunneillakin näillä kahdella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti