lauantai 20. elokuuta 2011

Helpon monimutkaista vai monimutkaisen helppoa?!

Olin tiistaina Tessalla Aki Ylänteen "silee tunnilla". Eli emme hypänneet, vaikka Akihan on enemmän estevalmentaja. Menimme kyllä ravi- ja laukkapuomeja jonkin verran. 

Tunti oli aika raskas! Alkuun alkuverkkojen jälkeen tehtiin neliömuotoista uraa. Kulmissa joka toisella tehtiin normaali taivutus ja toisella takaosankäännöstä. Tätä tehtiin jokaisessa askellajissa. Lisäksi tehtiin pariin otteeseen volttia, missä pyörittiin ainakin 20 kertaa taivuttaen hevosta. Sen jälkeen uralta pohkeenväistö keskihalkaisijalle, jossa oli suoralla puomeja. Laukassa tehtiin ekaksi voltti->keskihalkaisijalle->puomit->voltti. Lopuksi vielä laukassa loivaa kolmikaarista laukassa-> ei saanut vaihtaa.. Pari kertaa joutui menemään, että sai tehtyä sellaisen kiemuran, että vaihtoa ei tullut.

Alussa Tessa oli ihan hyvä, vaikkakin oli aika matalalla. Emme pitäneet tunnin aikana oikeastaan ollenkaan minkäänlaista taukoa, ja Tessa olikin lopussa todella vahva edestä. Ja hetkittäin ratsastus oli tosi tuskaista.... Todellakin minähän siellä varmaan enimmäkseen syypää oli siihen, että siitä tuli niin raskas. Tosin ei olisi ollut niin raskas jos olisi jotakin taukoja ollut... Teimme välillä kevyessä ravissa pari kierrosta, mutta mitään vapaata käyntiä ei ollut muuta kun tunnin alussa ja lopussa. Tunti oli aikamoista rääkkiä. :D


Tänään oli sitten Sarin tunti. Juurikun olin päässyt sanomaan, että Sarin tunnit ei ole "mitään" akin tuntien rankkuuteen verrattuna. No kappas. Sari olikin tänään ylimääräisen tarkka kaikesta!:D Tosin hyvä oli, että pidimme pari välikäyntiä!

Olimme poikkeuksellisesti kentällä ratsastamassa. Tallillammehan ei ole kunnon kenttää eli sellaista aidattua aluetta. Siellä on luonnonhiekkainen todella pehmeä pohjainen takakenttä. Sitten on sellainen pieni alue,"keskikenttä", missä pohjana on sellaista tummaa ainetta (olisiko jotain haketta?!). Sitten on pieni etukenttä. Missä pystyy mennä isoa ympyrää. Pohjaltaan tämä alue on paras noista kentistä ja tällä alueella olimme. Maneesia lanattiin ja siivoiltiin niin sen takia sinne ei voinut mennä.

Alkuun piti Tessaa herätellä. Sari toitotti pariin(kymmeneen) otteeseen minulle, etten saa jäädä liian pitkäksi aikaa pitelemään edestä! Sitten piti taivuttaa "täydellisesti". Ympyräleikkaa tai "keskihalkaisijalle"piti tulla monta kertaa, kun idioottina en tajunnut alkuun, että mistä ( ja miten) minun pitää kääntää hevosta. Jossain vaiheessa Tessa alkoi olla jonkin verran raskas edestä, joten Sari kehotti nostamaan ohjilla ylöspäin ja käyttämään pohkeita. En saanut jäädä pitelemään yhtään Tessan päätä vaan tehdä lyhyitä nostoja. Tessa oli tällöin todella kevyt edestä. Vaikka se ei ollut ihan luotiviivalla vaan hieman sen edessä, se oli kuitenkin kevyt ja takajalat toimi. 

Laukassa Sari painotti toden teolla ryhdissa istumista. Ja todellakin jos en ITSE kanna ITSEÄNI ei hevonenkaan voi kantaa itseään. Loogista eikö vain?  Joten, kun oikeasti sain itseni ryhtiin niin hevonen tuntui satakertaa paremmalta. Toiseen suuntaan piti asettaa sisälle päin enemmän. Alkuun ohjausongelmaa ja en saanut oikein mitään otetta. Outoa, että en edes itse tuntenut, että olin oikeassa ohjassa kiinni, vaikka Sari sanoi siitä... No kun sain tämän toimimaan, enkä jäänyt vastaavasti vasempaan ohjaan kiinni myöskään laukkakin alkoi pyörimään. 
Ryhdissä ollessani myös laukka-ravi siirtymiset onnistui paaljon paremmin... Pari käynnistä laukannostoakin onnistui aikas hyvin!

Ärsyttävää, kun ei ollut ketään kuvaamassa/videokuvaamassa tuntia. Olisitte saanut kuulla Sarin tiukan opetuksen ihan itse! :D


Barbun kanssa ollaan jo päästy selästäkäsin käppäilemään. Barbusta on jotenkin tullut seurallisemmin ja lähtee oikein mieluissaan tekemään "töitä". Harmittavaa, että edessä taitaa olla sen myynti. Barbu on kuitenkin minulle erittäin tärkeä hevonen! Rahaa on rajalinen määrä, joten kahteen hevoseen meillä ei ole varaa. :(
 Mutta enisin pitää selvittää perinpohjaisesti tuo Barbun tilanne...koska se on edelleenkin minulle vähän mysteeri....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti