lauantai 13. elokuuta 2011

Porvoon kisat

Olisi ollut ihanaa ja helppoa sanoa, että kisat menivät hyvin. Mutta ei ne tälläkään kertaan ihan nappiin mennyt. Tosin hieman paremmat prossat saatiin. 57% ja risat. Toiselta 54% ja toiselta jopa 59% . Siltä tuomarilta tuli jopa neljä seiskaa ja yhden 7,5. Silloin, kun sain ratsastettua tessan hyvin niin se myös tuntui todella kivalta! Tessa ei ollut mielestäni nyt edes niin kuolaimen takana. Se myös tuntui jo veryttelyssä paljon rauhallisemmalta kuin ypäjällä. Hetkittäin jopa ihan törkeen hyvältä!!

Alkupysähdys- ei peruutettu! Mutta kättä vasten.

Volttikahdeksikko- toisella voltilla meinasi nostaa laukan, kun sähelsin siellä selässä.

4-kaarinen kiemuraura- se meni aika hyvin, ei painunut etupainoiseksi

laukannosto C ja H välissä- kättä vasten (nosti pään korkeuksiin)

laukkavoltti- ok

laukkalävistäjä, X siirtyminen käyntiin- vastusteli tuntumaa


laukannosto H ja C välillä- ok


laukkavoltti- ok

Laukkaa, A siirtyminen raviin- Oikeesti mä en tiiä mitä mä ajattelin! Ilmeisesti halusin tehdä kuumeisesti yhden hyvän laukka-ravi siirtymisen ja yritin keskittyä etten jäisi yhtään suuhun kiinni ja ratsastaisin istunnalla. Mutta olin askeleen liian edellä, joten unohdin ratsastaa kulmaan ja Tessa jo luulee, että kappas tulihan sieltä este (kouluaita)! No sain kuitenkin just käännettyä. Ja voin sanoa ettei ollut mikään kaunis kulma. En tajuu miten voin tolloilla tolla lailla! Sitten tietenkin koko siirtyminen kusas.

Keskikäynti ja vapaa käynti- ok, hieman lisää aktiivisuutta. Ohjien takaisinotossa Tessa poikitti ja vastusteli. Mä en ymmärrä oon saanut kotona tosi hyvin sujumaan ton "ohjien keruun". Teen sen kisoissa varmaan liian hitaasti tjn, että jos jään jotain säheltää liikaa siihen.


Lopputervehdys- ok, mutta pehmeämmin ja toiselta tuomarilta tuli, että takapää jää.


Eli pohkeella enemmän pitäsi ratsastaa. Jään liikaa suuhun kiinni. Tessan kanssa se on nyt hankalaa, kun se on niin voimakas edestä vielä. Siirtymisiin pitää saada lisää sujuvutta, koska niissä Tessa vastustelee. MINÄ se siellä varmasti suurin ongelma olen, koska jos vain olisin nopeampi pidätteissä, niin varmasti tämäkin ongelma oli huomattavasti pienempi. Mutta täytyy muistaa myös, että Tessakaan ei ole ihan mestari näissä kouluratsastus hommissa VIELÄ, vaikka potentiaalia löytyy. Se kun on saanut kulkea vähän sinne päin monta vuotta.

Ensiviikolla ei ole kisoja. Mutta sitä seuraavalla 28.8. olisi seurakisat, joissa menen ehkä kaksi luokkaa. Eka ajattelin mennä Helppo C ja B, mutta kun Helppo C oli avoin aluetasolla kilpailettomille ratsukolle. Siellä on siis kaksi B ohjelmaa. Kn ja Helppo B:3. Väännän tuota B:3 niin kauan, että saan siitä ainakin 60% Tessalla. Sitä ohjelmaa on muuten aika paljon tällä kaudella ollut kisoissa. Esim. Hämeenlinnassa ensiviikolla olisi ollut myös tuo ohjelma, mutta ei ole kuskia ja Sari sanoi ettei joka viikonloppu kisoihin, jotta Tessa ei tympäänny koko hommaan.

Välillä kyllä hieman ärsyttää, kun en ole koskaan kisoihin päässy hevosella, jolla olisi kisattu paljon koulua ja olisi näin kokenut kouluhevonen. No ainakaan en saa mitään "ilmaiseksi". Barbullakaan ei siis oltu kauheasti kisattu koulua. Ehkä jossain vaiheessa saan sellaisenkin hevosen...

Kuvia kisoista ei ole, koska oltiin iskän kanssa kahdestaan ja iskä videoi radan vain. Enkä tiedä viitsinkö tänne nettiin sitä videota laittaa.

Porvoo oli myös todella mukava paikka kisata. Siellä toimi kaikki, paitsi kuolainten tarkastus. Meiltä ei tarkastettu kuolaimia ollenkaan, koska tarkastajaa ei näkynyt missään. Verkatessani kyllä näin sen tarkastavan kuolaimia luokkani alkupäässä. No sallitut kuolaimet meillä olikin niin ei siinä mitää sitten :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti